Folosind soft pentru a transmite în live înspre mai multe site-uri de videochat

Folosind soft pentru a transmite în live înspre mai multe site-uri de videochat

Folosind RTMP pentru a transmite în live înspre mai multe site-uri de videochat

RTMP: Streaming pe mai multe site-uri cu rezerve minime

Acest paragraf se adresează celor care se află pe mai multe site-uri cu tokens care permit codificatori externi (de pildă, OBS) și doresc să transmită în live cu rezerve minime. Nu este un ghid întreg pentru începători, dar voi face tot posibilul să explic totul în cel mai simplu mod probabil. Metoda de mai jos funcționează pe Windows, Mac și Linux, dar pentru cea mai mare portiune a modului în acest paragraf vom folosi Windows.

Problema: camerele web fi folosite doar pentru o singură aplicație

Modul în care funcționează streamingul video (de fapt driverele camerei) este că puteți utiliza o cameră pentru o aplicație la un moment dat. Acest lucru este cu real enervant, deoarece dacă sunteți pe site-uri cu tokens și nu faceți emisiuni private exclusive, tot ceea ce doriți să faceți este să trimiteți precis același videoclip tuturor site-urilor. Există câteva opțiuni pentru a intensifica acest lucru!

Folosind un divizor de câmpie

Poate fi utilizată o aplicație de separare a camei. Practic, ceea ce face este să ia live-ul video de la camera dvs. și să acționeze ca mai multe videochat virtuale, aşa încât să puteți utiliza același videoclip în mai multe aplicații. Are limitările sale, dar nu le vom adânci în acest paragraf. Dacă doriți să transmiteți în live pe mai multe site-uri în același timp, puteți face acest lucru folosind un divizor de câmpie, dar toate fluxurile vor fi criptate despărțit. Aceasta înseamnă că, dacă transmiteți pe 2 site-uri, veți folosi CPU dublu (sau GPU dacă puteți utiliza placa grafică pentru a face codificarea pentru dvs.). Splitter-ul cu webcam va consuma, de deopotrivă, unele rezerve. dacă alegeți această formă, veți deţine nevoie de un computer mai puternic pentru a putea transmite în live.

servicii găzduite

Există servicii găzduite care vă sprijini să vă placă restream.io, dar nu sunt ieftine (~ 50 USD pe lună) și cu servicii ca acestea nu există nicio garanție că vor rămâne pentru camsite pe o perioadă nedeterminată.

XSplit

Xsplit ar putea asemenea de bine să o facă, dar nici nu este gratuit.

Software gratuit și puține cunoștințe

Ăsta ar trebui să fie un subiect destul de simplu și tot ce ar trebui să aveți nevoie este mai multă lățime de bandă! Vă voi răspica pe scurt să faceți toate acestea folosind software-ul gratuit pe care îl aveți la dispoziție. Ca și în toate, există avantaje și dezavantaje ale acestei soluții.

Pro Gratis Destul de ușor de configurat Utilizează rezerve minime. Satisfacția cu cât de minunat ești!

împotriva

Nu este cel mai flexibil. Site-urile înspre care transmiteți în live sunt stocate într-un fișier de configurare și, odată ce începeți transmiterea în live, nu îl puteți edita. Dacă începeți streaming, de ex. Chaturbate, Streamate și CAM4 și dacă vrei să fii privat pe vreunul dintre site-uri, nu le poți dezactiva pur și simplu pe celelalte două. Va trebui să opriți streamingul, să reconfigurați, să nginx și să începeți din nou difuzarea, ceea ce va dura circa un secundă. Unele site-uri vă permit să accesați confidențialitate falsă pentru aceasta. Aflați mai multe despre persoanele false private și site-urile care permit acest lucru.

Aşadar, dacă sunteți punct, să începem!

Lucruri de care veți deţine nevoie: server nginx cu modul RTMP Un editor de text pentru a edita fișierul de configurare nginx.conf (notepad-ul va funcționa bine) OBS, difuzor XSplit sau orice software de streaming priceput să streaming folosind RTMP (orice versiune e ok, vom se deplasa cu OBS aici)

Nginx

1. Accesați https://nginx-win.ecsds.eu/download/ și descărcați această versiune: nginx 1.7.11.3 Versiunile ulterioare ale Gryphon.zip oferă streaming RTMP numai dacă aveți o licență comercială.

2. Dezarhivați conținutul în locația dvs. preferată

3. Accesați folderul în care l-ați dezarhivat și deschideți fișierul conf nginx.conf pentru a-l edita.

4. Înlocuiți conținutul cu următoarele:

#logs pid / nginx.pid;

evenimente {

worker_links 1024;

}

rtmp {

Server {

auzi 1935;
dimensiunea piesei 8192;

aplicație în timp autentic {

continuă să trăiască;
a inregistra;
copie destinație;
apăsați „rtmp: //live.stream.highwebmedia/live-origin/YOUR_CHATURBATE_KEY”;
apăsați „rtmp: //origin.cam4/cam4-origin-live/YOUR_CAM4_KEY”;
#Adăugați aici toate punctele finale rtmp
}

}

}

(WordPress nu este cel mai bun platformă pentru a copia/lipi codul, îmi pare rău că nu să pară mai curat)

5. Oricare linie care începe cu „push” este un site înspre care doriți să transmiteți în live. Toate site-urile care acceptă codificatori terți au informații detaliate despre să le configurezi. De obicei, vă oferă o adresă URL și o cheie de live. După ce obțineți aceste informații, va trebui să adăugați o linie ca aceasta la nginx.conf:
A împinge ‘[URL]/[STREAM_KEY]’;

Aşadar, dacă, de pildă, obțineți o adresă URL ca rtmp: //awesomecamsite.biz și cheia dvs. de streaming este, trebuie să tastați
apăsați „rtmp: //awesomecamsite.biz/”;

6. nginx rulând nginx.exe. Pentru a o fixa oricând, deschideți un terminal apăsând windows + r, tastați cmd și apăsați enter. În terminal, accesați folderul în care se află nginx.exe. Tastați nginx.exe -s zăgaz și apăsați enter.

Notă: fișierul de configurare de mai sus va funcționa pe Windows / Linux / Mac, singura diferență va fi modul în care descărcați și instalați nginx.

transmisie externă

Azi că nginx rulează, este timpul să OBS ! În colțul din dreapta jos, faceți clic pe Setări, după aceea în fereastra pop-up selectați fila Streaming. Selectați Server de streaming personalizat ca tip de live în partea de sus, după aceea în câmpul URL introduceți rtmp: // localhost: 1935 / live

In perioada in care ați terminat, apăsați pe OK și sunteți punct să începeți transmiterea în live. Doar apăsați butonul „Start Streaming” și sunteți online!

Aflați mai multe despre utilizarea OBS pentru videochat

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Notificari privind articolele noi despre videochat, publicate recent pe Videochatul.ro !